Wat is Persoonlijk Leiderschap en waarom is dit belangrijk? 

Ben ik de enige sukkel die onder een steen heeft gelegen? 

Oké ik ga direct iets delen waar ik mij een beetje voor schaam. Jarenlang wist ik niet wat persoonlijk leiderschap was. Ik hoorde er weleens iets over, maar het zei mij niets. Met mijn werk richt ik mij op mensen die erachter willen komen wie ze zijn, wat ze drijft en ik help ze hun authentieke ik te zijn. Tja, dat blijkt dus verdomd veel te lijken op persoonlijk leiderschap…

Ben ik dan écht de enige sukkel die dit niet weet? Ik ging op onderzoek uit en vroeg het aan een vriend. Een beetje twijfelend kwam eruit “iets met leiderschap gericht op de persoon…?”. Tja die logica snap ik wel. Gelukkig, ik ben dus niet de enige. Voor als jij eigenlijk ook niet goed weet wat het is, geef ik je hier een simpele uitleg.  

Eigen regie nemen om te doen wat bij jou past

Dat is de samenvatting van wat persoonlijk leiderschap is. Onderzoeken wie jij bent, wat jouw sterke punten zijn en uiteraard dan ook minder sterke. Dit combineren met wat jou in de basis gelukkig maakt: uitvinden waar jij dat YESSS gevoel van krijgt. Vervolgens bepalen hoe jij jouw leven of carrière daarop kunt inrichten. En het allerbelangrijkste: bewust keuzes maken die écht bij jou passen.

Waarom bewust keuzes maken zo belangrijk is

Wij zijn als mensen geneigd te doen wat er van ons verwacht wordt. Of beter, wat wij denken dat er van ons verwacht wordt. Maar wat blijkt? Daar worden we vaak niet gelukkig van. Het geeft stress om iets te doen dat niet bij je past. We leven in een tijd waar zoveel te kiezen is en we ons ook veel vergelijken met anderen. Daardoor word je snel onzeker of wil je zoveel mogelijk doen om te voldoen aan het perfecte plaatje. Wanneer je doet wat bij jou past en bewust kiest voor wat jou gelukkig maakt verlaag je stress en vergroot je plezier en heb je meer energie. Dáárom is het zo belangrijk!  

Invloed op jezelf en op jouw werk

Weten wat bij je past is belangrijk in alle onderdelen van je leven. Je doet dan wat je goed afgaat en je krijgt er energie van. Dit vergroot plezier en verlaagt stress. Vaak richten we ons vooral op werk en dat is ook een groot onderdeel. Hier besteed je veel tijd aan en geeft vaak gevoel van zingeving. Maar ook buiten je werk is het belangrijk je af te vragen wat bij jou past. Bijvoorbeeld welke hobby’s, welke vrienden en welke woonsituatie. Dit is als persoon belangrijk, maar heeft uiteindelijk ook invloed op hoe je je voelt op het werk. Inmiddels is wel duidelijk dat werk en privé nooit helemaal te scheiden zijn. Je blijft dezelfde persoon, waar je ook bent. Zit er thuis iets niet lekker, zal dat merkbaar zijn op het werk en andersom. 

Hoe ik dat aanpak met JustNik: Net even wat anders

Interessant hè dat persoonlijk leiderschap. Dat vind ik nu ook. Al zoek ik nog wel naar een betere term ervoor. Want ik vind het dus niets zeggen over keuzes, bewustzijn en energie. En het doet mij altijd denken aan leiderschap van anderen. Suggesties? Dan hoor ik het graag van je! 

Wat ik aanbied op het gebied van persoonlijk leiderschap? Actieve programma’s waar we zoveel mogelijk buiten zijn en waar jij ontdekt wie je bent, wat bij je past en hoe je eigen keuzes maakt. Geen zaaltjes met TL licht maar ergens waar je loskomt van je dagelijkse routines. De natuur heeft een positief effect op ons en het helpt je op een andere manier na te denken over jezelf. Je kunt een programma samenstellen voor jouw bedrijf of als individu mee op een persoonlijke ontdekkingsreis.

Liever eerst een kennismakingsgesprek plannen? Dat kan ook!

 

Wat is het & hoe heeft het positief effect op stress, verloop & verzuim?

 

 
 
 

(Persoonlijk) leiderschap voor jouw bedrijf

Bekijk trajecten en vraag een offerte op maat aan

 

Waarom Millennials burn-out raken

En de rest stiekem ook

GRATIS VOORPROEVEN?!

Meer leren over het programma in Oostenrijk? Doe mee aan de gratis online proeverij waarin je meer leert over de reis. Je krijgt een indruk van mijn werkwijze en we doen enkele opdrachten waar je direct iets aan hebt! 


20 Mei | 17.00